Igazi Flow élmény egyéni vállalkozóknak is

 Így nem is volt meglepő, hogy rengeteg kérdés cikázott a fejembe, amikor az első Business Flow stratégiai meetingre érkeztem. Átjön az embereknek az, hogy mennyire szeretem a munkám? Egyáltalán miről szól ez az egész? Itt van az én helyem? Azonban ezek a félelmek egyetlen pillanat alatt elszálltak, amikor beléptem az első meeting helyszínére. Kedvesen fogadtak, mindent elmagyaráztak, az emberek odajöttek hozzám és érdeklődtek arról, hogy ki vagyok, és mit csinálok. Jó érzés volt, hogy úgy kezeltek, mint egy régen látott barátot. Miután kifizettem a 3500 Ft-os részvételi díjat  amibe egy 3 fogásos ebéd is beletartozik, valamint kértem egy cappuccinót (ami természetesen a szolgáltatás része volt) egy kis beszélgetés után, pár perccel később, el is kezdődött a megbeszélés.

startup-593341_1280.jpg

Annyira izgultam, hogy a bevezetésből nem nagyon emlékszem semmire, de maga a tematika megmaradt bennem. Először volt egy rövid áttekintés, amit egy fél órás stratégiai kiselőadás követett. Sajnos nem emlékszem magára az előadásra, de érdekfeszítő téma volt egy témaszakértő előadásában. Az előadás után mindenkinek be kellett mutatkoznia 1 percben és elmondania mivel foglalkozik, milyen partnereket keres, vagy milyen problémára szeretne megoldást találni. Ez az ismerkedős rész volt. Ez után egy tag mini prezentációja következett tíz percben.

Kifejezetten tetszett, hogy minden egyes meetingen egy új tag tarthat 10 perces prezentációt, így ha majd tagként
részt veszek rám is kerülhet a rivaldafény.

Az egész csapat az adott céghez vagy személyhez próbál tanácsot, ötletet vagy kontaktot adni, ami egy olyan kezdő egyéni vállalkozónak, mint én egy mentőöv a vállalkozásom indításához.

A következő etapban már mindenki mindenkinek tudott segítséget nyújtani. Kis ajánló cetliken kellett kontaktokat adni a csoport tagjainak és ajánlani ügyfeleket nekik. Érdekes volt, hogy itt én már nem csak a saját szolgáltatásomra, hanem egyből az ismerőseimre is gondoltam, hogy kinek melyik partner lenne jó. Elindult az ötletelés, mindenki segített mindenkinek és gyűltek az ajánlások. Egy kezdő vállalkozó nem is vágyhatna többre, mint instant potenciális vevőkre. Itt ezt kaptam. Ez után pedig a hivatalos része egy háromfogásos finom ebéddel ért véget, amit egy nagy beszélgetés követett. Ekkor már mindenki ismert mindenkit. Jót beszélgettünk, névjegykártyákat és Facebook kontaktokat cseréltünk, ötleteltünk tovább.

accounting-bankbook-business-948887.jpg

Összességében, úgy látom két alkalom után a harmadikra készülve, hogy érdemes egy ilyen klubnak a tagja lenni, mivel folyamatosan bővül új tagokkal új ismereti hálókkal. A mai világban ahol nagyon nehéz megtalálni a megfelelő célközönséget én többre nem is vágyhatnék. Online marketingesként egy ekkora reklámzajba képtelenség új vevőket szerezni. A Business Flow pedig tálcán kínálja azokat a kapcsolatokat, akik releváns ügyfeleket hoznak  a konyhára. Nagy lelkesedéssel és örömmel vágok bele ebbe az izgalmas kapcsolati hálókat bontogató kalandba és ajánlom minden most kezdő fiatal vállalkozónak is hogy próbálja ki.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük