LinkedIn a webes Aranyoldalak professzionális változata

Természetesen a cím kicsit csalóka, de valahogy ez volt az első asszociáció ami eszembe jutott erről a social média platformról.

De mi is a LinkedIn, és miben lehet segítségünkre?

A LinkedIn nem más, mint a világ legnagyobb üzleti témájú közösségi kapcsolatteremtő hálózata. Azonban ennél sokkal többről van szó. Sokszor az emberek csak akkor regisztrálnak, ha állást keresnek, azonban a LinkedIn nem csak az álláskeresésben lehet hasznunkra segítség, hanem vállalkozásunk építésére is kiváló megoldás.

A LinkedIn nem más, mint a világ legnagyobb üzleti témájú közösségi hálózata

A LinkedIn lehetőségeit felhasználói profilok szerint bontottam ketté. Az első az, hogy hogyan lehet hasznos személyes márkaépítésre és szakértői státusz kialakítására (más néven personal branding) növelésre. A második pedig az, hogy hogyan alakíthatjuk, fejleszthetjük cégünket ezen a platformon.

Personal branding (személyes márkaépítés és szakértői státusz kialakítása)

 • Létrehozhatod a saját professzionális profilod (önéletrajzod kvázi).
 • A profilodon megjelenítheted a karrier utadat, információkat magadról, tapasztalataidat, és azokat az extra skilleket amiben jó vagy. Kifejezetten szeretem, hogy ezeket a kapcsolataid meg is tudják erősíteni, ez által értékesebb lesz a profilod. Minél több pozitív jelzést kapsz egy adott képességre annál hitelesebb az adott témában szerzett tapasztalatod.
 • Kirakhatsz saját cikkeket, interjúkat, munkákat (ez egy hatalmas lehetőség arra, hogy megmutasd mennyire vagy jó az adott szakmádon belül).
 • Keress, számodra érdekes cégeket, csoportokat amik a munkádhoz illenek.
 • Teremts kapcsolatot olyan szakemberekkel, akik a munkádhoz kapcsolódnak. Új állásokat, karrier lehetőségeket tudsz teremteni.
 • Kérdezz szakértőkről, hiteles forrásoktól közvetlenül információkat amik segítik a munkádat és a fejlődésed a szakmában.
Linkedin infografika
Forrás: https://www.linkedin.com/

Céges szegmens (célfejlesztési lehetőségek)

 • Rakhatsz fel pozíciókat és állásajánlatokat úgy, hogy konkrét szegmenseket célzol meg. (Azonban ezek nagyon magas költségvonzattal járnak)
 • Képességek, munkakörök alapján kereshetsz fejvadászként és szerezhetsz új munkaerőt a piacon.
 • Erősítheted a céged brandjét, és knowhowját cikkekkel, bejegyzésekkel; a cég életéről, eseményekről tájékoztathatod az üzleti szektort.
 • Tökéletes a versenytárs vállalatok kutatására, és elemzésére.
 • Új kapcsolatokat, partnereket lehet keresni. Egy online üzleti találkozó pontnak is lehet használni a felületet.
 • Kollégákkal partnerekkel kapcsolattartás, kapcsolat erősítés. (Csoportokat hozhatsz létre LinkedInen keresztül, ahol a kollégák meg tudják vitatni a munkával kapcsolatosan felmerült problémákat kérdéseket).

Ezek csak néhány olyan szelete a LinkedInek amit érdemes felfedezni. Mind személyesen mind pedig a vállalkozás számára legalább annyira fontos ez a social media mint a Facebook. Egyáltalán nem elhanyagolható ezért. Jelenleg a LinkedIn hazánkban egyre erősödő bázissal rendelkezik és folyamatosan bővül. A regisztrációs tendencia a jövőben biztosan növekedni fog.

Ha tetszett a cikkünk oszd meg másokkal is:

Hefler Katalin Online marketing szakértő

Hefler Katalin

Online marketing szakértő és a Virtuálismarketing alapítója. Szakterülete a marketing stratégia alkotás és a márkaépítés. Több multinacionális és KKV-nak is dolgozott, mint online marketing tanácsadó.

Kedvezményeink és újdonságaink

Érdekelnek a legfrissebb cikkeink? Vagy esetleg értesülni szeretnél kedvezményeinkről? Ne habozz és iratkozz fel hírlevelünkre.